• Zabawy z literami

19.11.2023 20:33
    • RÓJ PSZCZÓŁ W BIBLIOTECE

05.11.2023 11:45
       NASZE PRZEDSZKOLNE PSZCZÓŁKI TO PRAWDZIWI MIŁOŚNICY LITERATURY. DZIECI Z WIELKĄ UWAGĄ SŁUCHAJĄ BAJEK I OPOWIADAŃ CZYTANYCH IM PRZEZ CIOCIE, DLATEGO TEŻ WIZYTA W BIBLIOTECE BYŁA DLA NICH BARDZO MIŁYM PRZEŻYCIEM. PRZEDSZKOLAKI CHĘTNIE SŁUCHAŁY CZYTANYCH PRZEZ PANIĄ BIBLIOTEKARKĘ KSIĄŻEK, ODPOWIADAŁY NA PYTANIA, AKTYWNIE BRAŁY UDZIAŁ W ZABAWACH RUCHOWYCH. MAMY NADZIEJĘ, ŻE NASZA WIZYTA W TEJ INSTYTUCJI KULTURY ZACHĘCI DZIECI DO ODWIEDZENIA JEJ TAKŻE Z RODZICAMI.
    • Dzień Dyni

02.11.2023 21:05
      Pszczółki wiedzą jak dbać o to, aby nic się nie zmarnowało po dekoracji przedszkolnej:) w ostatni dzień października obchodzony jest Dzień Dyni.W grupie Pszczółki był to bardzo pracowity dzień, dzieci poznawały dynię za pomocą zmysłów: dotyku, węchu, zapachu, ważyły dynie za pomocą skonstruowanej wagi, sprawdzały co dynia ma środku, wykonały kolorowe dynie z chrupek kukurydzianych, doskonaliły motorykę małą poprzez zabawę plastyczną. Jednak najwięcej radości przyniosła nam zabawa pachnącą dynioliną.
    • ZABAWY Z KOLORAMI - PSZCZÓŁKI

29.10.2023 10:42
        DZIECI Z GRUPY PSZCZÓŁKI SĄ JUŻ PRAWIE EKSPERTAMI W KWESTII TWORZENIA BARWNIKÓW. DOSKONALE WIEDZĄ, ŻE PŁYN MOŻNA PIĘKNIE ZAFARBOWAĆ NA NIEBIESKO SOKIEM Z BORÓWEK, NA RÓŻOWO - MALINAMI, A NA ZIELONO - SZPINAKIEM.  JESIENNE LIŚCIE DAJĄ NATOMIAST PALETĘ BARW OD JASNEJ ŻÓŁCI AŻ DO BRĄZU. NAJBARDZIEJ SPEKTAKULARNE EFEKTY OTRZYMAMY JEDNAK MOCZĄC W WODZIE RÓŻNOKOLOROWĄ BIBUŁĘ. ZAFARBOWANE W TEN SPOSÓB PRODUKTY NIE NADAJĄ SIĘ DO SPOŻYCIA, MOGĄ JEDNAK BYĆ WSPANIAŁYM MATERIAŁEM DO ZABAW SENSORYCZNYCH I PLAC PLASTYCZNYCH.